Träningsglädje på två olika sätt och lite tur

Om ens väldigt viljestarka son på tre år och tio månader samarbetar på bästa sätt under en hel förmiddag så har man faktiskt tur. Allra helst om mamman (alltså jag) roar sig med att instruera klasser på gymmet.

Jag borde ha köpt en lott.

I lördags var det nämligen dags för 25-årsjubileum av träningsprogrammet Body Pump. Den 100:e koreografin skulle releasas och vi gjorde det med lite extra festlig stämning under två (i stort sett) fulla klasser på Wellness Studio Kalmar. Och senare en på Wellness i Färjestaden, men då skolkade jag.

  Det var så kul!! Verkligen träningsglädje deluxe!

  Ett härligt gäng instruktörer och de flesta av dem har jag haft som instruktörskollegor i över tio år – ja man börjar ju bli veteran. Och sedan så klart en massa underbara energigivande deltagare!!

  Utan att låta alltför frälst eller sektig så skulle jag vilja säga att lördagens Body Pump-release påminde mig om essensen av gruppträning. Så mycket glädje, styrka, svett och skratt!

  Och det påminde mig om den tiden jag nästan bodde på gymmet, instruerade tre pass på raken och stannade lika länge efteråt bara för att hänga och snacka…

  Och det här att min son var fantastisk, hade tålamod som en ängel (ytterst ovanligt) och inte visade upp en sur min under hela dagen var nästan overkligt lyckat och något jag får försöka komma ihåg och tänka på under sämre dagar. Till exempel nu.

  Jag beundrar alla ni ensamstående föräldrar därute så mycket. Jag är ”sjömansänka” halva året och jag tycker det är kämpigt. Det går upp och ner så klart, men just nu är det mycket ner… Min son kämpar mycket med att pappa är ute på sjön och i kombination med att vara tre år plus så är det inte lätt för honom. Och därmed inte särskilt lätt för mig heller. Så jag ska tänka mycket på i lördags när allt gick strålande och friktionsfritt.

  I söndags upplevde jag en annan typ av träningsglädje. Den ensamma, tysta, sköna som bara ett långpass runt sjön Hjorten hemma hos mina föräldrar i Virserum kan ge. Hög luft, klarblå himmel, fem minusgrader och strålande sol. Jag tror ni fattar.

  Gårdagens träning:

  Lunch: Löpning distans 11 km

  Kväll: Instruerade pass på gymmet: GRIT Strength och Sprint (30 mins intervallcykling)