Blogg

Tårta och ångest

I dag har det varit en kalasdag.

Alltså inte en supertoppenperfekt dag, utan kalas för att sonen fyller tre i morgon.

Så jag har ägnat mig mer åt att äta tårta än att träna. Ibland blir det så. Jag hade planerat ett löppass, men hann helt enkelt inte. Sånt är livet.

  Och nu för tiden kan jag ta det. Utan att få ångest. Det fanns en tid när ett uteblivet träningspass innebar tokångest. På den tiden tyckte jag mig kunna känna hur mycket sämre jag blev av bara ett missat pass, hur mycket svagare, hur mycket tjockare och så vidare…

  AV ETT MISSAT TRÄNINGSPASS.

  Galet förstås.

  Inte särskilt intelligent alls. Och absolut inte sunt.

  Ångest är rakt igenom en oskön drivkraft. Hej ortorexi.

  Ortorexi beskrivs så här på Wikipedia:

  ”Ortorexi betecknar en fixering vid en ”hälsosam” livsstil, präglad av tex överdriven träning och nyttigt ätande. Ortorexi har likheter med och överlappar till viss del med ätstörningarna, framför allt Anorexia nervosa, men är mera att betrakta som ett överdrivet uttryck för rådande samhälleliga trender och värderingar. En ortorektikers mål är att vara den ultimata hälsosamma människan.

  Vi ska prata mer om det en annan gång.

  Numera vägrar jag att få ångest. I alla fall för ett missat träningspass. Eller för en tårtbit.

   

   

  Här nedanför ser ni dagens skapelse. En trea av hallon lyckades jag få till.

  Konstfack nästa… 😉

  IMG0156