Blogg

STOPPA PRESSARNA; positiv nyhet om hälsenejäveln

Jag är så himla glad!!!!!!!!!!!

Wohou! Wohou! Wohouuuuuuu!!!

Man är ju en fånge under sina känslostormar ändå. Livet är svart eller vitt, nästan aldrig grått. Idag är det i alla fall vitt, eller snarare festligt regnbågsfärgat pyntat med ballonger och serpentiner.

  Varför?

  Jag ultraljudade min hälsenejävel (förlåt att jag svär pappa, men min högra hälsena är en jävla jävel) hos sjukgymnast-Liselotte idag.

  Jag var helt ärligt supernervös. Jag kände att jag verkligen behövde en positiv kick, ett bra tecken, något som berättade att jag är på rätt väg, att min rehab funkar och att det har blivit lite bättre under de här månaderna som gått sedan jag avbröt säsongen.

  Men jag var orolig för ännu ett bakslag. Status quo skulle också kännas som ett bakslag…

  Men jag fick mitt positiva besked!!!!!!

  Så skönt. Jag ville kramas och hoppa (fast hoppa för mycket är ju inte heller bra för hälsenan). Damn it.

  Okej, så för er som gillar lite nördfakta. Vi hade tre bra framsteg, enligt sjukgymnast-Liselotte:

  1. Jag har numera lite ont medan jag springer, men det försvinner fort efter träningen (detta var tydligen ett bra tecken, jag var rädd att det skulle vara ett dåligt tecken).
  2. Min hälsena har vid tidigare ultraljud varit 7,8 mm och 9 mm tjock (förtjockad i jämförelse med den vänstra). Nu har den gått ner till 6 mm!!! Alltså till och med bättre än för ett år sedan (då var den 7,8 mm).
  3. Mängden inväxta aktiva blodkärl i hälsenan har minskat märkbart!

  Så skönt! Nu vet jag att det jag gör fungerar. Det är det bästa. Nu får jag fortsätta bygga mängd långsamt innan jag ens kan tänka på att börja med kvalitet. Men bara vetskapen om att det går framåt kommer att göra crosstrainerpassen och vattenlöpningen lite roligare.

  Jag firade som sig bör: med ett extra träningspass (nej inte extra löpning, sjukgymnast-Liselotte, jag lovar). 🙂

  Och med hemmagjorda chokladbollar. Riktiga chokladbollar med smör, kakao och kaffe i… Mmm.

  Löparsäsongen 2017 – here I come… (jag är faktiskt 40 hela nästa säsong också – fyller ju inte förrän i november).

  Treåringen Alfred och jag gjorde chokladbollar. Gissa vem som gjort vilka? :-) (Ps hans är mer fantasifulla).

  Treåringen Alfred och jag gjorde chokladbollar. Gissa vem som gjort vilka? 🙂 (Ps hans är mer fantasifulla).

  Dagens träning:

  11 km distans (löpning) med orienterar-Mackan och Ironman-Henke

  40 mins blandad styrketräning; bl a enbensknäböj på bosu, chins, KB-swingar, coreövningar på boll…