Blogg

Konstigaste springstället: sjukhusets mörka källarkulvertar

Hej och välkomna!

Eftersom jag är journalist och vi journalister Ä-L-S-K-A-R att göra faktarutor på allt och alla (kolla valfri intervju i din närmaste tidning) så får ni här en löparfaktaruta på mig.

LÖPARFAKTA

  Antal löparår: 22.

  Skor: Asics – Cumulus (för distans), DS Trainer och DS Racer (för intervaller och tävling).

  Klubb: Högby IF nuvarande. Förut Eksjö Södra IK.

  Favoritlöparkläder: Tajts på underkroppen, lätt och ledigt på överkroppen. Skönt är viktigast, men snyggt gör det hela roligare.

  Favoritpass: Alla pass jag springer utanför Virserum där mina föräldrar bor. Det finns så många fantastiska löpvägar/stigar där. Och så är det naturligt kuperat också. Lyx för en som brukar harva runt på Hagbyslätten… 🙂

  Hatpass: Enkilometersintervaller eller kanske ännu värre 1-mile-intervaller (som vi gjorde mycket i England när jag bodde där). Längre intervaller än så pallar jag inte mentalt. Blir kortslutning.

  Favoritlöpväder: Soligt, klarblå himmel med hög klar höstluft. Det är överlägset.

  Hatlöpväder: Det väder som det är i Sverige typ hela tiden från november till och med februari… (ofta kan vi inkludera oktober och mars också).

  Vackraste platsen jag sprungit på: Gångstråket längs havet genom parker, stränder, klippor och en kyrkogård mellan Bondi beach och Coogee beach i Sydney är svårslaget.

  Konstigaste platsen jag sprungit på: När jag bodde i Sundsvall sprang jag ibland intervaller i en av de låååånga källarkulvertarna under Sundsvalls lasarett när snön låg djup utanför. Där hade de lagt in en slags gummimatta på betonggolvet och det var uppmätt hur långt det var (men kommer inte ihåg hur långt). Ryktet sade att det var i bårhuskulverterna vi sprang… Vet inte hur avslappnat löpsteg man hade där egentligen.

  Antal lopp jag har brutit: Två.