Blogg

Jag suger som min egen tränare

Jag är lat.

Och nej, jag skriver inte det för att kokettera eller för att få glada kommentarer och tillrop om hur duktig jag är.

Jag är ganska lat nu för tiden. Lat för att vara löpare. Eller kanske hellre bekväm. Jag tränar mycket. Absolut. Jag älskar att träna. Men kan jag fuska lite, göra det lagom jobbigt, undvika de allra värsta grispassen så gör jag gärna det numera. Om jag själv får bestämma vill säga.

  Det innebär att jag springer den typen av intervaller jag gillar. Lagom långa. Lagom hårda. Lagom mjölksyriga. Lagom utmanande – det är ju roligare att träna det man redan är bra på…

  Med andra ord: jag suger som min egen tränare. I alla fall om jag vill ha de där resultaten jag redan har ångest för att jag skrev här i bloggen tidigare i veckan.

  I dag sprang jag i alla fall tröskelintervaller för första gången på sisådär 10-15 år.

  Det var … skitjobbigt (och lika tråkigt). Förlåt Anna, jag uppskattar det ändå i någon dimension. Jag lovar.

  Jag kom definitivt ihåg varför jag slutade med det en gång. När jag började springa mer för att ”det var kul” än ”för att vinna SM-guld” så var det inte direkt tröskelträningen jag behöll.

  Jag har precis börjat bolla träningsidéer med en före detta ”kursare”. Hon har gått samma PT-utbildning som jag gjorde nere i Australien, är oxå ”gammal” (men betydligt yngre än mig) löpare, har jobbat på Friidrottsgymnasium med mera…

  Hon skrev: ”Din träning borde passa bra för korta distanser så det är grymt bra att du sprang så bra på halvmaran och Lidingö”

  och

  ”UT OCH SPRING TRÖSKELINTERVALLER MED DIG, DIN FUSKARE”

  Tja, hon uttryckte sig inte riktigt som det senaste, men det var troligtvis andemeningen.

  Så det gjorde jag i dag.

  Det gick okej, men jag briljerade inte. Jag är superdålig på att springa fort på träning. Kämpa Lotta!

  Men jag är jävligt tacksam för idébollning och träningsfeedback.

  Om den här säsongen ska gå som jag vill så skulle jag nog egentligen behöva ha en tränare som stod med piskan varje pass. Men det är inte direkt så att löptränarna kastar sig över snart 40-åriga tanter som bara är halvbra.

  Jag förstår inte det.

  //Gonatt

  En bild av en tröskelträningstraumatiserad människa liggande på golv.

  En bild av en tröskelträningstraumatiserad människa liggande på golv.