Blogg

Fysiskt förfall och nu har jag fyllt 40!!! (obs inget samband – hoppas jag)

Jag har haft en psykiskt ansträngande höst av olika skäl. Och mental stress och oro gör sig så klart påmind även fysiskt.

Huvud och kropp hör ihop – det vet jag väldigt väl. Ändå blir jag alltid lika fascinerad när jag får nya bevis för att det verkligen är så.

Lite stress och oro klarar man så klart av, men efter flera månader av detsamma så är det kanske inte så konstigt att det sätter sig i kroppen. Att kroppen säger ifrån.

  Jag har blivit trött och orkeslös rent fysiskt. Också mentalt trött. Det är svårare att få motivation till det mesta. Och att ge sig ut i ett nerkylt gästhus för ett sent kvällspass är inte det jag har prioriterat på sistone. På tal om trött: igår somnade jag till och med i soffan med tandborsten i munnen. Alltså på allvar! Jag vet inte själv hur jag lyckades. Det måste ha sett ganska konstigt och lite roligt ut och jag är glad över att jag inte hade dreglat ut all tandkräm.

  För någon vecka sedan försökte jag jogga 8 kilometer och hade svårt att hålla 5.30-tempo (min lugna långpass-fart). Kroppen ville bara inte. Jag fick mjölksyra och längtade efter att börja gå, men bet ihop och tog mig hem till slut.

  Det är väl bara att kapitulera för det faktum att hur jag mår psykiskt har en stor påverkan på min fysiska status.

  Att jag dessutom har börjat känna av hälsenan mer igen (två steg framåt och tre bakåt på det planet) samt har en piriformis-muskel (liten muskel i rumpan) som gått helt i baklås – och därmed haft konstant smärta i rumpan hela tiden fast mest när jag sitter ner (hej underbara bilkörningar och jobbpass!) gör kanske inte saken bättre.

  Idag var jag i och för sig hos sjukgymnast-Liselotte och fick smärtsam, men effektiv, piriformis-behandling. Kved som en man med förkylning.

  OCH SÅ HAR JAG FYLLT 40 OCKSÅ!!

  Har jag sagt det?

  Jag vägrar dock se samband till kroppens påtagliga förfall.

  Ps. Mitt 40-årsfirande var fabulöst. Jag blev seriöst firad i en hel vecka. Över alla förväntningar.

  En morgon var jag ute och sprang vid 05.30. I och för sig lite för att jag hade svårt att sova. Men ändå – värt att dokumentera.

  En morgon var jag ute och sprang vid 05.30. I och för sig lite för att jag hade svårt att sova. Men ändå – värt att dokumentera.

   

  Dagens träning:

  3+2+1-intervaller på crosstrainer

  Siktar på ett till ikväll – vi får se hur det går…