Blogg

Att gymma med barn och pannbenshärdande långpass

Jag hade med mig Alfred, 3,5 år, när jag tränade på gymmet idag.

Det gick faktiskt fantastiskt bra, men jag tänker inte låtsas som om det inte var stressande.

Jag har tänkt att Alfred kanske är såpass stor att det skulle funka att ha med honom på gymmet nu. Det vill säga såpass stor att han kan ta instruktioner och nästan göra som jag säger. Han är ju tre, så han gör ju aldrig exakt som jag säger….

  Jag har laddat hela sommaren för att se om det fungerar. Men… jag har inte mentalt orkat testa förrän idag. Jag vet ju att det skulle kunna bli så att jag får avbryta träningen och bara åka hem.

  Och när man väl provar så vill jag att det ska lyckas så att Alfred får en positiv upplevelse av att ”gymma med mamma”.

  Men idag skulle vi ändå ha gym-möte inne i stan (i och för sig innebar ju det att Alfred först tvingades ”uppföra sig” under en timmes möte först) så då provade jag. Vi höll till i den funktionella salen och det var inte så mycket folk där. Att det är lite folk på gymmet är ju så klart en förutsättning.

  Jag körde cirka 50 minuter och Alfred underhöll sig med fysisk aktivitet nästan hela tiden. Jag plockade fram en bosu och några step-lådor åt honom som han hoppade på och över. Sedan hittade han tjockmattan som han övade olika slängtekniker i. I slutet spelade han fotboll med en 1-kilos medicinboll och hakade på när jag övade handstående. Han var nästan bättre än morsan… 🙂

  Sammanfattning: Det kändes lite stressande, men gick ju bra så jag kommer definitivt göra det igen. Nu ska jag bara ladda för att ta med honom till Crossfiten och hoppas det går lika bra… Wish me luck.

  En snabb kille.

  En snabb kille.

  •••

  I övrigt lyckades jag ta mig ut och springa långpass idag. Vädret = blåst och mer eller mindre konstant regn. Det vill säga: Inget roligt springväder alls.

  Men eftersom jag hade bokat både barnvakt och löparkompis så fanns det liksom ingen återvändo. Ni har läst det förr, men det överlägset bästa tricket för att inte skippa pass: Bestäm tid med en kompis.

  Då gör man det. Eller det ska i alla fall mycket till för att man skippar passet.

  Så idag sprang jag långpass och det var blött, blåsigt och inte särskilt skönt alls – förrän i den varma duschen efteråt. Den var fabulös.

  Grått, blåsigt och blött på dagens löpning.

  Grått, blåsigt och blött på dagens löpning.

  Dagens träning:

  Förmiddag: Långpass 20 km

  Eftermiddag: Styrketräning