Blogg

Alfred, musen och jag

I går eftermiddag kom Alfred plötsligt springande till mig inne i köket och förkunnade:

– Mamma, jag såg en mus. Jag såg en mus. Den sprang så här – visade med fingrarna – i hallen.

Inte direkt det man vill höra.

  Jag försökte fråga ut honom lite mer; åt vilket håll musen sprang?, var den stor? och var han riktigt säker? Och så fort man börjar kräva en 3,5-åring på mer distinkta svar så blir de om möjligt ännu mer svävande.

  Det hela slutade med att Alfred ändrade vittnesmålet och plötsligt hävdade att han hade sett ett löv, inte en mus.

  I och för sig en viss skillnad, men eftersom man hellre vill tro att man har ett ihoptorkat höstlöv som ligger och skräpar i hallen än att det springer möss där så trodde jag nästan på löv-historien.

  Ända tills i morse. Då var det musbajs på diskbänken.

  ÅH NEJ!!!!!

  Efter att ha lyft på några leksaker i Alfreds rum (jag misstänkte att det var dit musen sprang när Alfred såg den i hallen) så var det bara att konstatera. Jo, nog var det förmodligen en mus han hade sett. Det var i alla fall en hel del muslort i hans rum. Nu undrar ni kanske hur jag kan ha undgått att se musbajset tidigare? Men då vill jag berätta för er att Alfreds rum är ett tydligt och solklart exempel på vår tids överkonsumtion av prylar – det vill säga rummet är mer eller mindre täckt med leksaker, överallt är dom – det är inte helt lätt att upptäcka någonting, och absolut inte småttigt musbajs, i den röran.

  Dessutom har bajset förhoppningsvis inte funnits där alltför länge. Max ett par dagar.

  Jag hittade dessutom fler spår efter musen/mössen i andra delar av huset…

  Så nu är jag musinvaderad också. Jag har tillbringat dagen med att tömma Alfreds rum på grejer, men ingen mus i sikte än.

  Det värsta är att den kan vara var som helst…

  Som tur är såg jag inga mus-spår inne i mitt sovrum. Huuu…

  Nu har jag gillrat musfällor med Japp (ja chokladen) och placerat ut på strategiska ställen.

  Håll tummarna!

  Helgen har varit sådär vad gäller träning, men jag har gjort min plikt – varken mer eller mindre.

  Långpass igår (2 mil) och kortpass i dag (7km) så jag kom i alla fall upp i målmängd den här veckan.

  Nya tag nästa vecka.